fredag, februari 13

Nya ledningar

I slutet av förra året och särskilt över jul och nyår var det problem med avloppsledningarna från huset och ut på gatan. Det rann inte undan som det skulle... Efter nyår tog vi därför kontakt med en firma som spolade bort proppen i röret. Spolkillen tyckte att problemet fanns utanför tomtgränsen och vi kontaktade då Stockholm vatten som kom och videofilmade röret och fann att rören ute i gatan nog sett sina bästa dagar.
Nu i februari dök det upp ett gäng bestående av grävmaskin med maskinist, lastbil med chaufför och en arbetsledare. De ringde på och undrade om vi kunde flytta på bilen som stod parkerad där de skulle gräva. Det var inte så lätt eftersom den ej tillhörde oss utan någon som jobbar i Globen-området eller har lämnat barn på dagis och låter bilen stå kvar hela dan. De fick återkomma nästa dag men satte för säkerhets skull upp lite avspärrningar och skyltar.
Oskar var lite krasslig och därför hemma från dagis men det gjorde nog inte så mycket eftersom han kunde sitta på 1:a parkett och följa grävningarna.
Med denhär manicken gjordes hål i asfalten. Gissa om det skakade i huset...

Vad ska göras härnäst? Planering pågår.

Trottoaren och delar av gatan grävdes upp. Vilken tur att man slipper betala!!!
När de kom ner till rören visade det sig att att de var så spröda att det blev ett stort hål när de satte en spade i röret. Allt är nu utbytt mot plast och det är bara att hoppas att det håller några år.



1 kommentar:

Hemulen sa...

Vilken lycka att få sitta och titta på grävmaskiner hela dagen! Kan tänka mig att Oskar var helt lyrisk :)